Sökformulär

MÅNADENS VARA

 

FÖNSTER

KAMPANJ

   V13-16

 

 

 

 

 

Om oss

Vi kan presentera oss som ett familjeföretag i tredje generation. Det hela startades av Harald Karlsson. Han startade sin verksamhet på egen hand som ett sågverk men fick senare hjälp av sin son, Henry Karlsson. De jobbade hårt i många år på sågen och med emballagetillverkning. Verksamheten gick välidigt och i bygden blev de kända för sitt fina material och specialsågade brädor. Vid 85 års ålder lade Harald hatten på hyllan och sonen Henry tog över verksamheten.


Efter många år av sågning skulle Elisabeth (Henrys dotter) komma in i bilden och utveckla verksamheten. Hon hjälpte till med emballage och startade en butik i anslutning till såget. Till en början var butikens utbud verktyg och det allra nödvändigaste tillhörande bygge. Allteftersom blev butiken större och det började även byggas lagerlokaler.

Nu kunde man börja utöka och bredda sitt sotiment; Tak/tegel, fönster/dörrar, golv, lister, gips, färg och verktyg i större utsträckning m.m. Stort sortiment med trä, både vitt och tryckimpregnerat, lister, gips, marksten. Sågen fortsatte att erbjuda specialsågningar och emballage var då en stor del av verksamheten. Elisabeths man, Michael kom senare in i bilden och Solveig, (Henrys fru) arbetade som kassaansvarig. Henry skötte sågningen och Elisabeth och Michael arbetade mycket med emballagetillverkningen.

Elisabeth fortsätter att utveckla butiken och det vi ser idag är hur det har utvecklats från att ha varit ett litet sågverk till ett byggvaruhus som erbjuder det mesta inom bygg.

"Vi har från dag ett velat skapa en proffsig, härlig och familjär atmosfär där du som kund ska känna dig välkommen att handla och samtidigt få god och kunskapsrik hjälp. Vi vill behålla det familjära och inte hamna i "varuhus-känsla", tanken är att behålla en fin och gemytlig miljö för dig som kund att vistas i. Du ska känna dig varmt välkommen till oss!"